Gedroogde paprikapuree

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2505 gelezen
Your rating: Geen 4 stemmen

Een lepeltje van deze gedroogde puree is voldoende om een stoofgerecht, soep of een heerlijke paprikasmaak te geven.

Verwarm 100 ml olijfolie in een ruime pan. Schep de stukken paprika en de rode pepers erdoor en bak alles zachtjes 10 minuten. Schenk de wijn in de pan, breng alles aan de kook en kook de paprika’s heel zachtjes 30 minuten.Schenk 100 ml water in de pan en voeg het zout toe. Kook de paprika’s op vrij laag vuur in ca. 30 minuten tot het grootste deel van het vocht is verdampt.

Verwarm de oven op bij voorkeur luchtovenstand voor op 60 °C. Pureer de paprika’s met de staafmixer of in de keukenmachine.

Strijk de puree uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat iets onder midden van de oven en droog de puree in ca. 6 uur. Laat hierbij de ovendeur op een kier staan, zodat het vocht de niet in de oven blijft. Schep de puree een of twee keer om, zodat gelijkmatig droogt.

Laat de puree afkoelen. Schep de puree in potjes en schenk een klein laagje olie op de puree. Sluit de potjes en bewaar ze op een donkere, koele plaats.

Na het openen moeten de potjes in de koelkast worden bewaard.

 

 

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie + extra
  • 1½ kg rode paprika’s, in stukken
  • 1-2 rode pepers, in stukjes
  • 250 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 4-5 kleine glazen potjes met deksel, schoongemaakt