Gebakken seitan van Bertyn in een rode wijn-sinaasappel-maple syrupsaus

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1135 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wentel de plakken seitan door het meel. Verhit enkele eetlepels olie in een koekenpan en bak de seitansteaks goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan.
Verhit de margarine in de koekenpan. Fruit hierin de uitjes met de knoflook. Schenk de shoyu in de pan en laat knoflook en ui de shoyu al roerend opnemen. Schenk vervolgens de rode wijn en de maple syrup in de pan en laat de saus al roerend indikken. Breng op smaak met sinaasappelsap en -rasp en laat nog even pruttelen. Leg de seitansteaks in de saus en bak nog even kort aan. Strooi de peterselie erover.
Serveer de seitansteaks met saus en de spruitjes. Lekker met een zachte aardappelpuree met sojaroom, zeezout en citroensap.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 4 seitansteaks van Bertyn
  • 2 eetlepels tarwemeel
  • olijfolie
  • 2 eetlepels plantaardige margarine
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode uitjes, gesnipperd
  • 75 ml shoyu
  • 75 ml rode wijn
  • 3 theelepels maple syrup
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 2 theelepels sinaasappelrasp
  • handje verse peterselie, gehakt