Garnalenbouillon met venkel

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2061 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Soepje voor 6 personen

Snijd het groen van de venkelknol en hak dit fijn. Houd het apart. Snijd de rest van de venkel heel fijn.

Verwarm de bouillon met de stukjes venkel en kook de venkel in de bouillon in enkele minuten zachtjes gaar. Proef en voeg eventueel wat zout, peper en voor een nog vollere venkelsmaak de Pernod toe.

Schep de soep in borden of kommen en strooi het venkelgroen erover.

Serveer met vers geroosterd brood en zoute boter.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 2 potten garnalenbouillon (kleinste soepfabriek)
  • ½ venkelknol
  • (1-2 eetlepels Pernod of anijsdrank)