Fregola met snijbiet en sardientjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

550 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 2 personen

Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper zachtjes 3 minuten. Houd het vuur laag, anders wordt de smaak van de olie bitter. Roer de fregola door de olie en bak 30 seconden mee. Voeg de witte wijn toe en laat de witte wijn verdampen. Voeg de bouillon en breng alles aan de kook. Schep nu de stukken snijbiet door de fregola en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden.

Verwijder het deksel en laat eventueel vocht op wat hoger vuur inkoken. Verdeel het gerecht over 2 borden en verdeel de sardientjes erover.

GreenAge fregola Sarda tostata
Nog vrij onbekend, maar een heerlijk alternatief voor zowel couscous als pasta is ‘fregola’, de traditionele pasta van Sardinië in de vorm van kleine balletjes.. De fregola voor dit recept is de ‘tostata’ vorm, geroosterd in de oven, waardoor er bruine balletjes tussen zitten. Er is ook een ongetoaste variant. Klassiek wordt fregola gebruikt in soepen of als risotto bereid. Vaak met vis, zoals ook in dit recept.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 1 blikje kleine sardientjes (ca. 200 g)
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • ½-1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 150 g getoaste fregola
  • 50 ml witte wijn of 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 350 ml groente- of visbouillon (van tablet)
  • 400 g snijbiet, in grove stukken