Flammkuchen met geitenkaas, noten en honing

Smaakmakend maart 2017 logo 2

180 gelezen
0 stemmen

Borrelhapje voor 4 - 6 personen

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Meng de bloem met de olie, het water en een klein beetje zout en kneed tot een homogeen mengsel. Rol het deeg uit tot een dunne ovale plak en leg het met behulp van de deegroller op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de geitenkaas en verdeel de uiringen en walnoten over de kaas. Lepel ten slotte de honing over het geheel.

Bak de Flammkuchen 12-15 minuten in het midden van de oven. Maal peper over de Flammkuchen en laat voor serveren 5 minuten afkoelen.

De Traay biologische alpenbloesemhoning
Voor deze honing verzamelen de bijen nectar van alpenbloemen en bomen in de regio Piëmont in de Italiaanse Alpen. De honing heeft een kruidige smaak. Lekker in kruidenthee, door kwark of bij geitenkaas.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 40 ml olijfolie
  • 80 ml lauwwarm water (40 °C)
  • 100 g verse geitenkaas
  • 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
  • 75 g gepelde walnoten
  • 3 eetlepels alpenbloesemhoning
  • versgemalen zwarte peper
  • bakplaat bekleed met bakpapier