Felle kleuren - Puur natuurlijk - Peulvruchtenpasta's

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

672 gelezen
0 stemmen

DE RECEPTEN

Rode linzen fusilli met spinazie en mozzarella
(4 personen)
Wok 600 g spinazie in wat olijfolie en schep de beetgare fusilli met 250 g gehalveerde cherrytomaatjes en 2 in blokjes gesneden bollen mozzarella erdoor. Verwarm al omscheppend tot de mozzarella net smelt.

Zwarte linzen fusilli met peultjes en zalm
(4 personen)
Kook 150 g peultjes in 3-4 minuten beetgaar. Smoor 300 g zalmfiletblokjes met stukken bosui in wat boter met wat citroensap in 5 minuten net aan gaar. Schep de fusilli en de peultjes erdoor en roer naar smaak nog wat room erdoor. Lekker met tomatensalade.

Lauwwarme salade van groene linzen fusilli en paprika
(4 personen)
Bak 2 grote rode puntpaprika’s in brede repen met plakjes knoflook en verse tijmblaadjes in royaal olijfolie al omscheppend gaar. Schep de gekookte fusilli erdoor en breng op smaak met wijnazijn. Strooi er rucola en verbrokkelde feta over.

Kikkererwtengnocchi met ansjovis en kappertjes
(4 personen)
Fruit 1 gesnipperde ui en 2-3 fijngehakte tenen knoflook in ruim olie. Voeg 6-8 fijngehakte ansjovisfilets, 1 volle eetlepel kappertjes en wat citroensap toe. Laat de ansjovis al roerend smelten. Roer wat kookvocht door de saus en schep daarna de uitgelekte gnochetti met 2-3 eetlepels peterselie erdoor.

Groene erwten penne met ham
(4 personen)
Fruit 1 grote, grof gesnipperde ui in olijfolie. Roer er een scheut pastakookvocht, 125 ml room en een snufje nootmuskaat door. Laat zachtjes doorkoken tot een lekkere saus. Schep de uitgelekte pasta met 100 g hamrepen en veel grof gehakte peterselie door de pasta.

Rode linzenmacaroni met ratatouille
(4 personen)
Fruit 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte tenen knoflook in olijfolie. Schep 1 rode en 1 gele paprika, 1 courgette, 1 aubergine en 4 tomaten in grove stukken met 1 eetlepel verse tijmblaadjes, zout en versgemalen peper erdoor. Bak 2-3 minuten en smoor de groente afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Schep de gare maccheroni door de ratatouille.

Kikkererwten-maïs penne carbonara met gedroogde tomaat
(4 personen)
Klop in een kom 4 grote eieren los met een soepopscheplepel, pastakookvocht, 100 g versgeraspte pecorino, versgemalen peper en 3 in reepjes gesneden gedroogde tomaten. Kook de penne, giet af en voeg direct al roerend het eimengsel toe. Laat dit al roerend stollen tot het als een saus de pasta omhult. Serveer in diepe borden bestrooid met verse basilicum.

 

 

 

Ingrediënten