Ei-carpaccio met gerookte zalm

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1596 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Voor- of lunchgerecht

Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze in koud water afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze met een eiersnijder in plakjes. Spreid de plakjes van 2 eieren uit op een bord. Doe dit ook met de andere eieren. Snijd de zalm in heel dunne reepjes, meng ze met de partjes tomaat en de bieslook en leg een klein bergje hiervan in het midden van een bordje.

Roer de mayonaise los met de yoghurt en de olijfolie met citroensmaak en breng pittig op smaak met zout en peper. Druppel een deel van de dressing over de carpaccio en serveer de rest erbij.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 100 g gerookte zalm, gesnipperd
  • 8 cherrytomaatjes, in partjes
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie met citroenaroma
  • zout en peper