Doperwtensoepje met gebakken paddenstoelen

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

46 gelezen
0 stemmen

voorgerecht  oor 4 personen

Breng de rijst met het water aan de kook en laat afgedekt 10 minuten zachtjes koken.

Voeg de doperwten en het bouillonblokje toe, neem de pan van het vuur en laat 10 minuten staan. Pureer vervolgens in een blender. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Verwarm vlak voor serveren de soep op middelhoog vuur. Laat de soep net niet koken. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de champignons op hoog vuur al omscheppend goudbruin. Voeg de stukken bosui toe en pers de knoflook erboven uit. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Schep de paddenstoelen in 4 lage brede kommen en lepel de soep eromheen. Garneer de soep eventueel met enkele druppels truffelolie.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 50 g gekookte rijst
  • 650 ml water
  • 250 g doperwten (diepvries), ontdooid en op kamertemperatuur
  • 1 groentebouilloblokje
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g champignons in kwarten
  • 4 bosuitjes, in stukken
  • 1 teen knoflook
  • (truffelolie)