De 'Grote trek lunchbox' met tuinbonensalade

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

154 gelezen
0 stemmen

Een heerlijke verwenlunch inclusief een toetje.

Vul de onderste laag van de lunchbox met een heerlijke salade van tuinboontjes met venkel, radijsjes en geroosterde amandelen. Het blikje tonijn op olie open je pas vlak voor je de salade gaat eten. Zo blijft de smaak van je salade heel erg lekker. En het partje citroen? Daar maak je de salade lekker fris mee. 

Leg in de bovenste laag een dikke snee bruinbrood, om samen met de salade te eten, een geschilde kiwi.

Vul het kleine bakje ten slotte met yoghurt en stukjes aardbei, waarover je krokante kokosgranola strooit. 

Tuinbonensalade
Dop 500 gram verse tuinbonen en blancheer ze enkele minuten in kokend water of laat 150 gram diepvriestuinbonen ontdooien. Meng een pluk veldsla met wat geschaafde venkelkrullen, 5-6 radijsjes in plakjes en een flinke eetlepel grof gehakte en geroosterde amandelen en vul het bakje met de salade. Leg er een partje citroen op. Meng tijdens de picknick zowel de tonijn als olie erdoor en knijp het partje citroen over uit.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • een dikke snee bruinbrood
  • een geschilde kiwi
  • een bakje yoghurt
  • klein handje aardbeien
  • handje koksogranola
  • 500 gram verse tuinbonen of 150 gram gedopte tuinbonen uit het diepvries
  • pluk veldsla
  • een aantal geschaafde venkelkrullen
  • 5-6 radijsjes in plakjes
  • flinke eetlepel grof gehakte en geroosterde amandelen
  • een partje citroen