Curry van kliswortel en spruitjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

5287 gelezen
Your rating: Geen 25 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Schil de kliswortels met de dunschiller, snijd ze in plakjes van ca. ½ cm dik en leg ze gelijk in water om verkleuren te voorkomen. Kook de plakjes kliswortel in water met zout 10 minuten. Voeg de spruitjes toe en kook alles 5  minuten.

Verhit intussen de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de currypasta zachtjes 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Giet de groenten af en schep ze in de kokossaus. Stoof alles in nog 5-10 minuten gaar. Bestrooi het gerecht met koriander en de rookamandelen en serveer direct. Lekker met basmatirijst.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 600 g kliswortel
  • 400 g kleine spruitjes, schoongemaakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2-3 eetlepels currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 100 g rookamandelen