Curry van boerenkool

Smaakmakend maart 2017 logo 2

5035 gelezen
Your rating: Geen 12 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit de olie in een ruime hapjes- of braadpan en fruit de ui hierin 3 minuten. Roer de currypasta erdoor en fruit de pasta met ui 1 minuut. Schep de boerenkool deel voor deel door de currypasta en laat de groente iets slinken. Voeg de knolselderij, de winterwortel en de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof de kool in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Proef of er genoeg zout in het gerecht zit en strooi de cashewnoten erover.
Lekker met basmatirijst, pappadums en eventueel mangochutney.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels Indiase currypasta
  • 500 g geriste boerenkool, grof gesneden
  • 150 g winterwortel, in reepjes
  • 150 g knolselderij, in reepjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g cashewnoten, grof gehakt