Cranberrymuffins met chocolade

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2058 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Gebakjes, 12 stuks

Nodig: muffinplaat 12 holletjes, ingevet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het wijnsteenpoeder, baksoda, kaneel, oersuiker en ½ theelepel zout. Schep de stukjes chocolade erdoor. Maak een kuiltje in het midden.
Roer in een maatbeker het ei met een vork los en roer er de cranberrycompote, melk en gesmolten boter door. Schenk het eimengsel in kuiltje van het meelmengsel roer met een vork alles tot licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
Schep het beslag in de muffinvormpjes. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak ze in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. De muffins zijn gaar als een in het midden gestoken satéstokje er weer droog uit komt.
Neem de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 225 g tarwebloem
  • 1 theelepel wijnsteenpoeder
  • 1 theelepel bak- of dubbelkoolzure soda (evt. drogist)
  • 2 theelepels kaneel
  • 80 g oersuiker
  • 75 g chocolade (70%), in stukjes gehakt
  • 1 ei
  • 150 g cranberrycompote
  • 80 ml melk
  • 75 g boter, gesmolten