Chocolade Daatjes met cranberry's

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2148 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Smelt de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met een bodem kokend water.

Rooster in een droge koekenpan de pistachenootjes in enkele minuten goudbruin en hak de nootjes fijn. Spatel ze door de chocolade.

Bekleed een taartvorm met aluminiumfolie, schenk de chocolade erin.

Hak de cranberry's fijn en strooi ze over de chocolade. Laat de chocolade in de koelkast opstijven. Dek het mengsel eventueel na circa 1 uur af met plasticfolie. Of snijd het vervolgens in stukken. Serveer het bij een espresso.

Wijntips

Quinta do Infantado - Port reserva

Biologische wijn van tinta roriz, touriga franca, touriga nacional, in de smaak weldadig, zwoel zoet

Casal Jordoes Port Tawny

Klassieke Portugese portwijn uit de Dourovallei. Door de lange rijping heeft hij de specifieke bruinrode kleur gekregen die hoort bij de Tawny.

Ingrediƫnten

  • 350 g bittere chocolade (71% cacaogehalte)
  • 75 g pistache nootjes
  • 4 eetlepels gedroogde cranberry's

Tips

  • Biologische chocolade smaakt in het algemeen iets fruitiger.