Cassoulet van doperwten en nieuwe aardappeltjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1956 gelezen
Your rating: Geen 6 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Smelt 50 g boter en fruit hierin 2 kleine rode uien, in ringen gesneden, zachtjes 3 minuten. Schep 600 g nieuwe aardappeltjes die zijn gehalveerd, wat zout en 3 eetlepels water erdoor. Stoof alles, afgedekt 10 minuten. Dop 1½ kg verse doperwten en voeg ze bij de aardappels. Stoof alles nog zachtjes 7 minuten.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel het over 4 borden en verdeel 50 g rucola en 100 g geschaafde Parmezaanse kaas over de borden.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 kleine rode uien
  • 600 g nieuwe aardappeltjes
  • 3 eetlepels water
  • 1½ kg verse doperwten
  • 50 g rucola
  • 100 g geschaafde Parmezaanse kaas