Bramenlikeur

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

5387 gelezen
Your rating: Geen 6 stemmen

Maak de vruchten met een stukje vochtig keukenpapier schoon, leg ze in een pot en kneus ze met een pureestamper. Meng de suiker erdoor en laat dit 1 dag staan. Schud de pot af en toe. Schenk de brandewijn en de eau de vie erover en voeg het stukje citroenschil toe. Sluit de pot.

Zet de pot op een donkere plaats en laat de bramen minimaal 3 maanden trekken. Schud de pot af en toe, zodat de suiker oplost. Schenk de likeur door een fijne zeef en daarna in een schone fles.

Serveer de likeur 'on the rocks', met ijsblokjes dus, of maak er met witte (mousserende) wijn een kir van.
De bramen die overblijven zijn lekker over bijvoorbeeld ijs.

Ingrediƫnten

  • 400 g bramen
  • 400 g suiker
  • 150 ml eau de vie van frambozen of bramen
  • 700 ml brandewijn
  • stukje citroenschil