Bosfruit op wodka

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

3199 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Een eigentijdse versie van de rumtopf. Lekker fris. Serveer het fruit bij ijs, of lepel het over warme muffins of maak er met tonic een originele longdrink van.

Maak de vruchten met een stukje vochtig keukenpapier schoon en halveer de aardbeien. Stop ze in een inmaakpot (1 liter inhoud). Snijd het vanillestokje in de lengte open en voeg het stukje citroenschil en de suiker toe. Schenk de wodka erover. Sluit de pot.

Zet de pot op een donkere plaats en laat het fruit minimaal 3 maanden trekken op de wodka.

Schud de pot af en toe, zodat de suiker oplost.

 

Ingrediƫnten

  • 250 g aardbeien
  • 1 bakje frambozen
  • 1 bakje bramen
  • 1 vanillestokje
  • stukje citroenschil
  • 350 g kristalsuiker
  • 500 ml wodka