Boerenkoolsalade met in thee gemarineerde kip

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1004 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Knip het zakje earl grey thee open en verwarm in een kleine steelpan de inhoud ervan met de olie. Voeg de chilipeper, citroengrassnippers en de honing toe. Laat de marinade afkoelen, zodat de smaken kunnen intrekken.

Wentel de kipfilet door de marinade en marineer 30 minuten op kamertemperatuur. Meng de munt met de geitenyoghurt. Was de boerenkool. Kneed met de vingertoppen de olijfolie en het zout gedurende 2 minuten door de boerenkool. Meng de walnoten en cranberry’s erdoor en verdeel de salade over 4 borden.

Verhit een koekenpan en bak de gemarineerde plakjes kip op middelhoog vuur aan beide kanten bruin en in enkele minuten gaar. Leg de kip op de salade en lepel de yoghurtdressing erover. 

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 1 zakje groen earl grey thee van Piramide
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ rode peper
  • 1 stengel citroengras, in snippers
  • 1 eetlepel honing
  • 400 g kipfilet, in dunne lapjes
  • 4 takjes munt, fijngehakt
  • 100 ml geitenyoghurt
  • 500 g boerenkool
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel zout
  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • 75 g gedroogde cranberry’s