Boerenkoolcurry

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1662 gelezen
Your rating: Geen 4 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit de olie in een ruime braadpan en roerbak het gehakt rul. Roerbak de ui 2 minuten mee. Voeg de kruidenpasta toe en bak ½ minuut mee. Schep de boerenkool door het gehakt en roerbak 1 minuut. Voeg de stukken aardappel, kokosmelk en geraspte limoenschil toe. Breng aan de kook en  stoof de curry in ca. 20 minuten gaar.
Proef en breng eventueel op smaak met zout en limoensap.

 

 

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 250 g (vegetarisch) gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 zakje ON/OFF rode currypasta
  • 600 g boerenkool, grof gesneden
  • 800 g schoongeboende vastkokende aardappels, in vrij grote parten
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • geraspte schil en sap van 1 limoen