Boerenfrittata met kiemgroente en spek

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2628 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eieren, peterselie en room los. Voeg naar smaak zout en peper toe. Houd ¼ deel van de sprouty en preischeuten achter. Roer de rest samen met het spek door de eieren.

Schenk het mengsel in de ovenschaal en zet de schaal op een rooster in het midden van de oven. Bak de frittata in ongeveer 15 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte van de schaal) goudbruin en gaar. Snijd de frittata in punten en strooi de achtergehouden sprouty en preischeuten erover. Lekker met een groene salade en bruin stokbrood.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 5 eetlepels peterselie, grof gehakt
  • 50 ml slagroom
  • 100 g katenspek, in reepjes
  • 1 bakje sprouty (100 g)
  • 1 bakje Chinese preischeuten (100 g)
  • 1 eetlepel boter
  • lage ronde ovenschaal