Biettaartje met walnotenpesto en rozemarijnsaus

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2315 gelezen
Your rating: Geen 8 stemmen

Voorgerecht voor 4 personen

Maal in de keukenmachine voor de pesto de walnoten met de knoflook en basilicum tot een kruimelige massa. Schenk er een flinke scheut olijfolie bij en laat de machine draaien tot een mooie gladde pesto is ontstaan. Breng op smaak met zout.
Verwarm de oven voor 200 °C. Meng de plakjes biet met wat olie, balsamicoazijn en een klein snufje zeezout. Verdeel de plakjes biet over de bakplaat en bak ze in de oven in 25-30 minuten gaar. Laat de plakken iets afkoelen.
Klop intussen voor de rozemarijnsaus de sojaroom, rozemarijnnaaldjes en shoyu in een blender of met de staafmixer tot een gladde saus.
Leg op 4 borden een stapeltje van om en om plakjes biet en een beetje walnotenpesto. Lepel er een beetje rozemarijnsaus over en garneer met een takje rozemarijn en geroosterde walnoten.

‘Uiteraard kun je de walnoten ook door andere noten vervangen!’

 

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 150 g walnoten, grof gehakt
  • ½ teen knoflook, gepeld
  • handje vers basilicum
  • olijfolie
  • 3 kleine rode bieten, geschild en in dunne plakken
  • balsamicoazijn
  • 120 ml sojaroom
  • 2 eetlepels rozemarijnnaaldjes
  • 4 theelepels shoyu
  • handje walnoten, geroosterd en geplet
  • toefjes verse rozemarijn
  • bakplaat bekleed met bakpapier