Auberginebiefstukjes met dadeltopping

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

55 gelezen
0 stemmen

hoofdgerecht voor 4 personen

Kook de aubergines in zijn geheel 15-20 minuten in ruim water. Snijd de iets afgekoelde aubergines in plakken van ca. 2 cm dik en laat ze tussen twee planken met daarop een gewicht ca. 20 minuten uitlekken.

Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan. Bestrooi de plakken aubergine met wat zout en bak ze in de olie aan beide kanten lichtbruin.

Verwarm intussen voor de topping 1 eetlepel olie en fruit de sjalotten op laag vuur 2 minuten. Meng de dadels, peper, citroenrasp, komijn, 2-3 eetlepels water en naar smaak zout erdoor. Verwarm de dadeltopping op laag vuur, maar laat het beslist niet koken.

Leg de plakken aubergine dakpansgewijs op een schaal en lepel het dadelmengsel erover. Garneer met koriander en granaatappelpitjes. Serveer er eventueel kokosyoghurt bij.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 3-4 aubergines
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 3 sjalotten, in partjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2-3 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 100 g gedroogde dadels zonder pit, in ringen gesneden
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 citroen
  • ½-1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels grof gehakte koriander
  • enkele eetlepels granaatappelpitjes
  • (kokosyoghurt)