Aspergesalade met waterkers en geroosterde sesamzaadjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1754 gelezen
Your rating: Geen 1 stem


Kook de aspergestukjesin ruim water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel direct af met koud water.
Verhit een wok, verwarm de olie en roerbak knoflook en bosui, voeg de aspergestukjes toe en roerbak even mee.Voeg detamari en mirin toe. Schep alles in een schaal en laat ietsje afkoelen.

Maak een dressing met de sesamolie, limoenrasp en -sap, zout en peper en roer die door de asperges. Meng de waterkers vlak voor het serveren door de asperges. Schik de stukjes ei op de salade en strooi de geroosterde sesamzaadjes eroverheen.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 400 g )witte) asperges, geschild en in stukjes van 3 cm
  • scheutje arachideolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels tamari
  • 2 eetlepelsmirin
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 75 g waterkers, grof gesneden
  • 2 eieren, hardgekookt, in kwarten
  • eetlepels sesamzaad, geroosterd