Appeltaart van de Dutch Organic Baking School + GROTE SMAAKMAKEND APPELTAARTWEDSTRIJD

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

242 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Verkruimel de oude koekjes en week ze 25 minuten in de karnemelk.

Voeg de boter, suiker, zout, citroensap bij de koekjes en meng alles tot een glad mengsel.

Voeg de bloem, baksoda en het kaneel toe. Kneed alles tot een samenhangend deeg en laat het deeg in ca. 30 minuten in de koelkast opstijven. Dek het deeg wel goed af om uitdrogen te voorkomen. 

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Knip de pruimen in kleine stukjes en week ze samen met de geraspte sinaasappelschil 30 minuten in het sinaasappelsap. Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd ze in stukjes. Laat de pruimen goed uitlekken en meng met de kardemom door de appels.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Houd 1/5 deel van het deeg apart. Rol de rest van het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot een grote ronde lap en bekleed hiermee de springvorm. Schep de vulling in de vorm. Rol het resterende stuk deeg uit en snijd er repen van. Maak van de repen deeg een vlechtwerk op de taart.  

Bestrijk de taart eventueel met ei en bak de taart in 45-55 minuten gaar in de oven. 

Smaakmakend appeltaartwedstrijd

Doe mee en win een fantastische Magimix!
Stuur ons uw lekkerste appeltaartrecept. Klassiek, modern, groot, klein, raw of vegan. Het maakt niet uit, als appel maar een heel belangrijk ingrediënt is.

De jury bestaande uit Corianne Vos van de Dutch Organic Baking School, Anneke Ammerlaan, hoofdredacteur van Smaakmakend kiest uit de inzendingen de 5 beste appeltaartrecepten. Vervolgens worden de bedenkers van deze recepten uitgenodigd bij de Dutch Organic Baking School in Wijk en Aalburg om voor de jury het recept ook daadwerkelijk te bereiden.

We ontvangen uw recept graag in tekst, eventueelof willen we van iedereen een foto? vergezeld van een foto voor 1 oktober oper mail op smaakmakend@bionext.nl of per post. Zie postadres op www.bionext.nl. Over de uitslag van de wedstrijd kan niet worden gecorrespondeerd.


Wijntips

Weingut Engelhard - Scheurebe Feinherb wit

Biologische wijn van scheurebe, in de smaak vol en aromatisch

Moselland Muller Thurgau

Halfzoete witte wijn van Kellerei Moselland, gevestigd in het hart van de Moezel. Gemaakt van de in Duitsland veel voorkomende Muller Thurgau-druif.

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 25 g (oude) roomboterkoekjes
  • 25 g karnemelk
  • 225 g (room)boter
  • 240 g rietsuiker
  • snufje zout
  • 15 g citroensap
  • 400 g tarwebloem of speltbloem of teffmeel
  • 7 g baksoda
  • 2 g kaneel
  • Voor de vulling:
  • 1 sinaasappel
  • 100 g gedroogde pruimen
  • 750 g appelen, bijv. Rode Boskoop of Topaz
  • mespunt kardemom