Andijvie met citroen en olijven

Smaakmakend maart 2017 logo 2

933 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Bijgerecht voor 6 personen

Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotten 2-3 minuten. Voeg de olijven en/of citroen toe. Voeg nu deel voor deel de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken. Verhit de groente nog 1-2 minuten en breng op smaak met zout.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten, in dunne ringetjes
  • 1 kg andijvie, in brede repen
  • 1 bakje citroenolijven, gehalveerd
  • of 1 bakje groene olijven zonder pit en geraspte schil van 1 citroen