Amuse van venkel

Smaakmakend maart 2017 logo 2

3116 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Hapje voor 4 personen

Voorbereiden
Strooi de hazelnoten in een koekenpan en rooster ze op een middelhoog vuur heel lichtbruin. Laat ze afkoelen en schaaf ze in een notenmolentje in dunne plakjes of hak ze grof.
Smelt de boter. Fruit hierin de sjalot 1 minuut. Schep de venkel erdoor en schenk de bouillon op. Breng alles aan de kook. Kook de venkel, afgedekt in circa 15-20 minuten zachtjes gaar. Schep de venkel uit de bouillon. Laat dit even uitlekken. Pureer deze venkel met de staafmixer en wrijf hem door een zeef. Houd de helft van de puree apart en voeg de rest toe aan de bouillon.


Bereiden
Verwarm de puree en de soep elk apart. Klop de slagroom lobbig en schenk de verkruimelde gorgonzola erdoor. Schenk de soep in 6 kleine glaasjes en lepel de room erop. Garneer eventueel met venkelgroen.

Verdeel de puree over 6 mooie lepels. Druppel er wat hazelnootolie over en strooi de geschaafde of gehakte hazelnoten erover.

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel hazelnoten met velletje
  • 400 g venkel, in kleine stukjes
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 300 ml groentebouillon
  • 75 ml slagroom
  • 50 g gorgonzola, heel fijn verkruimeld
  • 1 eetlepel (hazel)notenolie