Aardappelstrudel

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1777 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Bijgerecht voor 6 personen

Kook de aardappels in water met zou in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de aardappels nog even uitdampen. Schenk de melk en room bij de aardappelpuree, breng aan de kook en stamp alles tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Laat de puree ca. 20 minuten afkoelen. Klop de eidooiers erdoor.  Laat de puree helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor 200 °C. Spreid een vel filodeeg uit, bestrijk met gesmolten boter, leg er een vel filodeeg op, bestrijk met boter en leg er weer een laag deeg op. Leg de aardappelpuree in een streep op het midden va het deeg. Rol het deeg om de aardappelpuree. Bestrijk de rol rondom met boter. Leg de strudel op de bakplaat en bak in 20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen, snijd in 6 stukken en leg ze elk stuk op een warm bord.
Het lekkerst is de strudel als hij vers wordt gebakken. De puree kun je overigens ruim van tevoren maken.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 75 ml volle melk
  • 50 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 3 vellen filodeeg, ontdooid
  • 50 g gesmolten boter