Aardappels met amandel en saffraan uit de oven

Smaakmakend maart 2017 logo 2

860 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Hoofdgerecht voor 3-4 personen

Week de saffraandraadjes 5 minuten in 1 eetlepel kokendheet water. Halveer de aardappels en leg ze in een pan water met wat zout.

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de amandelen lichtbruin. Voeg de knoflook en het broodkruim toe en bak al roerend lichtbruin. Roer de saffraan erdoor en breng nog een keer aan de kook. Schep het mengsel in een blender of keukenmachine, voeg enkele eetlepels water toe en pureer tot een dikke saus. Laat de aardappels uitlekken, leg ze in een braadpan, roer de amandelsaus en bouillon erdoor. Kook de aardappels afgedekt 15 minuten. Keer ze na 10 minuten. Verwijder het deksel en kook het vocht in tot een dikke saus.

Laat de aardappels afkoelen tot kamertemperatuur, strooi de peterselie en eventueel het geroosterde amandelschaafsel erover en serveer met een groene salade met olijven.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • plukje saffraan (ca. 12 draadjes)
  • 600 g kleine aardappeltjes, gewassen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 75 g witte amandelen
  • 1 fijngehakte teen knoflook
  • 2 oude boterhammen, verkruimeld
  • 300 ml groente- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels grof gehakte peterselie
  • (1-2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel)