Aardappelpoffers met pittige cranberrycompote

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1825 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Borrelhapje of bijgerecht voor 4 personen

Meng de compote, de tijm en naar smaak mosterd door elkaar.
Dep de geraspte aardappels met keukenpapier goed droog. Meng in een kom de geraspte aardappel met het ei, de ui, de bloem en zout. Verhit een klein beetje olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep op enige afstand eetlepels van het aardappelmengsel in de pan en strijk de bergjes glad. Bak de poffers tot de bovenkant bijna droog is. Keer de poffers en bak de andere kant goudbruin. Houd de poffers in een op 75 °C ingeschakelde oven warm. Bak van de rest ook poffers.

Leg de poffers op een schaal en schep op elk een lepeltje van de cranberrycompote.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • ½ pot cranberrycompote
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • ca. 2 eetlepels cranberrymosterd
  • 500 g aardappelen, geschild en geraspt
  • 1 ei
  • ½ ui, fijngehakt
  • 1 volle eetlepel bloem
  • mespunt zout
  • olie om te bakken