‘Waterzooi’ van spruitjes met gebakken tahoe

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1061 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Los de bouillontabletten op in 750 ml heet water. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan. Fruit de prei, sjalotten en knoflook zachtjes 2 minuten in de olie. Voeg de spruitjes en de bouillon toe en kook zachtjes 4 minuten. Voeg de pasta toe en kook de bouillon nog zachtjes 5 minuten*.
Dep intussen de plakken tahoe droog, bestrijk ze dun met 1 eetlepel tapenade en wentel ze door de bloem. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de plakken tahoe aan beide kanten bruin.Schep de bouillon met de spruitjes en pasta in wijde kommen en leg de tahoe erop. Schep daarop een flinke theelepel tomatentapenade.
* Kijk op de verpakking van de tagliatelle voor de exacte kooktijd.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 2 groentebouillontabletten
  • 4 eetlepels olie
  • 1 grote prei, in dunne ringen
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 700 g spruitjes, schoongemaakt
  • 300 g tagliatelle
  • 1 blok tahoe, in plakken
  • 3 eetlepels gedroogde tomatentapenade
  • 2 eetlepels bloem