‘Stamppot’ salade

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1609 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Lunchgerecht voor 4 personen

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de sjalotten en knoflook zachtjes 3 minuten. Fruit het kerriepoeder 1 minuut mee. Schenk de azijn in de pan en laat 30 seconden flink bruisen. Schep de boerenkool en wortelblokjes erdoor en voeg 3 eetlepels water toe. Stoof de kool met de deksel op de pan 5 minuten. Leg de stukjes aardappel op de kool en stoof nog 10-15 minuten tot de aardappel gaar is. Schep de aardappel en kool heel luchtig door elkaar en laat afkoelen.

Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. V
erdeel de salade over de bakjes.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten, in ringetjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1-2 theelepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 150 g boerenkool in stukjes
  • 150 g winterwortel, in blokjes
  • 500 g vastkokende aardappels, in kleine blokjes
  • 4 kleine afsluitbare bakjes