Watermeloen steak met komkommersalsa

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

Banner Biobite

Biobite

336 gelezen
0 stemmen

Voorgerecht voor 4 personen

Snijd de zaadlijsten uit de komkommer, snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes, meng er een beetje zout door en laat 15 minuten in een zeef uitlekken. 

Snijd de watermeloen in plakken van ca. 3 cm dik. Schil ze en wip eventueel de pitjes eruit. Snijd elke schijf bij tot een mooie biefstuk.

Dep de komkommer droog, meng de geraspte citroenschil, rode peper, blaadjes koriander en 1 eetlepel olie erdoor. Bestrijk de plakken watermeloen met de olie en gril ze op de barbecue aan beide kanten enkele minuten tot ze licht gekarameliseerd zijn.

Leg de schijven meloen elk op een bord en schep er wat van de salsa op. Kruimel er eventueel nog wat geitenkaas over.

Tip: gebruik de meloen die over is voor een smoothie of een fruitsalade

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • stuk komkommer ca. 20 cm
  • zout
  • 1 kleine watermeloen
  • geraspte schil van ½ citroen
  • mespunt fijngehakte rode peper
  • ½-1 theelepel korianderblaadjes
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • (zachte geitenkaas)