Salade van courgette met ansjovisdressing

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

Banner Biobite

Biobite

136 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Voor- of bijgerecht voor 4 personen

Wrijf de ansjovisfilets met wat van de olie uit het potje in een kommetje fijn. Roer er het de geraspte citroenschil, het citroensap en de rest van de olie door. Proef en breng op smaak met peper. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin.

Was de courgettes en schaaf ze in dunne plakken. Drapeer ze op een schaal en lepel vlak voor het serveren een deel van de dressing over de courgettes. Garneer met de pijnboompitten en de rucola.

Wil je de courgette liever iets zachter hebben? Meng de groente dan zo’n 15 minuten voor serveren met de dressing.

Tip: deze dressing is ook lekker bij gegrilde courgettes.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 3-4 ansjovisfilets op olie
  • sap en geraspte schil van ½ citroen
  • 500 g bijzondere courgettes naar keuze
  • 1-2 eetlepels neutrale olie
  • grof gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • pluk rucola