Risotto van parelspelt met groene bonen en chorizo

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

Banner Biobite

Biobite

130 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwijder het vel van de worst en snijd het in plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes chorizo zachtjes uit. Schep ze uit de pan op een bord. Bak nu de uien 3 minuten. Voeg nu de parelspelt en tijm toe en bak alles een halve minuut. Schenk de azijn in de pan en kook alles zachtjes 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de spelt zachtjes 15 minuten. Snijd eventueel de pronk en/of snijbonen in grove ruiten. Voeg de sperziebonen en snijbonen toe en kook alles nog 15 minuten op laag vuur.

Snijd intussen de tomaatjes in partjes en meng ze met de plakjes chorizo en de koriander.

Verdeel de risotto over twee borden en schep het tomatenmengsel erop.

Dit gerecht liever vegan? Vervang de chorizoworst door een vegan variant. Gebruik wel iets meer olie, omdat de vegan variant minder vet is.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 1 chorizoworst (180 g)
  • 2 uien, in dunne partjes
  • 250 g parelspelt
  • 1 volle eetlepel tijmblaadjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 600 g bonen, een mix van sperzie-, snij- en/of pronkbonen
  • 200 g cherrytomaten
  • 2-3 eetlepels korianderblaadjes