Kippenbouten met abrikozen en kaneel

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

Banner Biobite

Biobite

2227 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bestrooi de stukken kip met zout en peper. Verhit de olie in een kleine braadpan en bak de stukken kip rondom goudbruin. Zet het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit ze even mee. Voeg de abrikozen, kaneelstokje, tijm, sinaasappelsap toe en naar smaak zout en peper en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof de kip op een heel laag vuur in circa 40 minuten gaar. Lekker met couscous of aardappelpuree en een salade van gestoofde wortel met komijn.

 

Tip! Stoof de kip als de bouillon wordt getrokken. De gestoofde kip is in de koelkast circa drie dagen houdbaar of vries het gerecht in.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van  verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • onderpoten en dijen van de kip
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 g gedroogde abrikozen
  • 1 kaneelstokje
  • 3 takjes tijm
  • 200 ml sinaasappelsap