Kippenbouten met abrikozen en kaneel

Adverteren in Smaakmakend

1225 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bestrooi de stukken kip met zout en peper. Verhit de olie in een kleine braadpan en bak de stukken kip rondom goudbruin. Zet het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en fruit ze even mee. Voeg de abrikozen, kaneelstokje, tijm, sinaasappelsap toe en naar smaak zout en peper en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en stoof de kip op een heel laag vuur in circa 40 minuten gaar. Lekker met couscous of aardappelpuree en een salade van gestoofde wortel met komijn.

 

Tip! Stoof de kip als de bouillon wordt getrokken. De gestoofde kip is in de koelkast circa drie dagen houdbaar of vries het gerecht in.

 

Wijntips

African Star Organic White

Gemaakt van chenin blanc en sauvignon blanc. Lekkere sappige frisfruitige witte wijn. Deze witte wijn is niet alleen 100% biologisch maar ook fairtrade.

Stellar Chenin Blanc No Sulphur Added

Heerlijke frisse witte wijn gemaakt van de Chenin Blanc-druif. Deze druif wordt in Zuid-afrika ook wel "steen" genoemd. Wijn van hoge kwaliteit. Zonder toegevoegd sulfiet.

Natuvin Huiswijn wit

Afkomstig uit de Spaanse streek La Mancha, een lekkere droge en frisse doordrinkwijn!

Ingrediƫnten

  • onderpoten en dijen van de kip
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 75 g gedroogde abrikozen
  • 1 kaneelstokje
  • 3 takjes tijm
  • 200 ml sinaasappelsap