Heerlijke Egg Clouds

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

Banner Biobite

Biobite

253 gelezen
0 stemmen

Ontbijtgerecht voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren en laat de dooiers elk in een kopje glijden. Klop het eiwit stijf met eventueel wat zout en peper. Meng de bieslook voorzichtig erdoor. Schep twee bergjes eiwit op de bakplaat en maak in het midden met een lepel een holletje.

Bak de eiwitbergjes 4½-5 minuten in de oven. Laat in elk holletje een eidooier glijden en bak de clouds nog 3-5 minuten, afhankelijk van hoe je het dooier wilt hebben.

Strooi de kaas over de warme clouds en garneer met sprieten bieslook.

Serveer met soldaatjes: in wat olie gebakken reepjes brood.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • snufje zout
  • snufje, peper
  • mespunt heel fijn geknipt bieslook
  • 1 eetlepel grof geraspte kaas
  • bieslooksprieten