Hasselback tofu

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

Banner Biobite

Biobite

75 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 6 personen

Voorbereiden
Snijd de blokken elk in 3 gelijke stukken en kook de stukken tofu in het water met het zout 10 minuten op laag vuur. Week de saffraandraadjes 10 minuten in 150 ml kokendheet water. Meng er de balsamicoazijn, het gemberpoeder en de uitgeperste knoflook door. Schep de stukken tofu uit de pan op een bord. Snijd de stukken tofu voorzichtig in plakjes, maar let op: net als bij een Hasselback aardappel moeten de plakjes aan de onderkant aan elkaar blijven zitten.

Leg de stukken tofu in een ruime ovenschaal en lepel de saffraandressing erover. Laat de dressing tot gebruik, maar maximaal 1½ uur, intrekken en lepel in de tussentijd regelmatig de dressing over de tofu.

Serveren Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de sjalotten met 1 eetlepel olijfolie en leg ze om de tofu. Druppel de rest over de tofu en bak de tofu in 20 minuten in de oven krokant. Serveer met de sjalotten en het bakvocht.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 2 blokken tofu a 250 g
  • 1 liter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 6 sjalotten, in partjes
  • 2 eetlepels (kokos)olie