Bloemkoolsteak met ansjovis-augurkjesdressing

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

Banner Biobite

Biobite

197 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd uit het midden van elke bloemkool twee dikke plakken van ca. 1 1/2 -2 cm breed.

Meng de olie met de knoflook en bestrijk de bloemkoolsteaks hiermee. Bestrooi de steaks vervolgens met wat zout en peper. Leg de steaks naast elkaar op de bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven. Keer ze voorzichtig met een spatel en rooster ze nog 10-15 minuten.

Wrijf voor de dressing de ansjovis fijn in een kommetje. Roer er de blokjes augurkjes, kappertjes, geraspte citroenschil, peterselie en naar smaak peper door.

Leg de steaks elk op een bord en lepel de dressing erover.

Lekker met puree gemaakt van de overgebleven bloemkool en een gemengde groene salade.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Biologische wijn van trebbiano en chardonnay, in de smaak fris en soepel

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 2 niet te grote bloemkolen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • zout en peper
  • 2-3 ansjovisfilets op olie
  • 4 grote zoetzure augurken, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 2 eetlepels grof gehakte bladpeterselie
  • bakplaat bekleed met bakpapier