Bloemkoolsoepje met geroosterde amandelen en knoflook

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

Banner Biobite

Biobite

70 gelezen
0 stemmen

Soepje voor 6 personen

Voorbereiden Verwarm de olijfolie en fruit hierin de amandelen en knoflook op middelhoog vuur goudbruin. Voeg azijn toe en laat 1 minuut flink koken. Voeg de bloemkool en de groentebouillon toe, breng alles aan de kook en kook afgedekt in ca. 20 minuten goed gaar. Pureer de soep bij voorkeur in de blender en breng op smaak met peper.

Serveren Verwarm de soep eventueel opnieuw. Schenk in kommetjes en garneer met de geschaafde amandelen en de peterselie.

Het is belangrijk dat je het soepje heel goed pureert, zodat het echt fluweelachtig wordt

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 50 g witte amandelen
  • 4 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 600 ml groentebouillon van tablet
  • 2 eetlepels sherry- of witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel geroosterde, geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie