‘Eieren op toast’muffin

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

Banner Biobite

Biobite

242 gelezen
0 stemmen

Ontbijt- of brunchhapje voor 6 personen

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de casinoboterhammen lichtbruin. Steek met rond vormpje uit elke boterham 2 rondjes ter grootte van de muffinvorm. Bestrijk de toastrondjes aan een kant met de verse roomkaas en leg ze met de roomkaaskant naar boven in de ingevette holletjes van de muffinvorm.
Drapeer een half plakje ham langs de wand en zorg ervoor dat de ham iets boven de rand uitsteekt. Breek in elk holletje een eitje.

Zet de muffinvorm op het rooster in de onderste helft van de oven en bak de muffins 17-20 minuten. Serveer ze eventueel met een kleine gemengde salade.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 3 casino boterhammen
  • 2 eetlepels verse roomkaas met kruiden
  • 3 plakjes gekookte ham, in de lengte gehalveerd
  • 6 eieren
  • rond uitsteekvormpje
  • muffinvorm met 6 holletjes, ingevet